01. A kezdetek kezdetén

A FluffyDog Design évek óta létezik a fejemben és a szívemben, de csak 2020 áprilisában kapott nevet és vált valósággá, hála az életemet teljesen felforgató kiskutyámnak, Macinak, aki a legfőbb inspirálóm.

Macit az Eszkuláp Állatvédő Egyesület mentette altatás elől egy vidéki gyepmesteri telepről, aztán még két évet töltött a menhelyen, mire a véletlenek összjátékának köszönhetően összetalálkoztunk, és kiválasztott minket. Életünk meghatározó döntése volt, hogy a családunkba fogadtuk őt és a gazdái lehetünk.

Eleinte neki kezdtem kiegészítőket, felszereléseket készíteni, aztán ez fokozatosan terjedt tovább a baráti körben, végül úgy tűnt, nagyon pozitív fogadtatásra talál, így vettem egy nagy levegőt, és belevágtam, egyéni vállalkozó lettem.

02. Tervezéstől a megvalósításig

A cél, hogy egyedi, kézzel készített termékeket kínáljak elérhető áron, olyan gazdiknak, akik szeretik feldobni a hétköznapokat egy-egy vidámabb, csinosabb holmival.

A termékek között nyakörvek, pórázok, kutyakendők, nyakkendők, csokornyakkendők, jutifalat-tartók, kakizacskó-tartók és többféle táska található. Igyekszem mindent úgy kitalálni, hogy praktikus, kényelmes és egyúttal szép is legyen, kiszolgálva ezzel minden felmerülő igényt.

Teljesen egyedi kéréseket is örömmel teljesítek, így sokszor a gazdik elképzelései alapján születik meg egy-egy holmi, amit így igazán a magukénak érezhetnek.

03. Nélkülük nem működne

Az elmúlt másfél évben számos izgalmas projektben vehettem részt.

Terveztem például egyedi jutalomfalat-tartót egy kutyaiskolának, együttműködést alakítottam ki állatvédő szervezetekkel, és mára lett jónéhány viszonteladóm is.

Bár a FluffyDog Design valóban egy egyszemélyes kisvállalkozás, alapvetően mindent egyedül csinálok, én tervezem meg és varrom a termékeket, az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a párom a háttérmunkában sokat segít, nélküle nem menne ilyen gördülékenyen a munka.

Hálás vagyok, hogy egy álomból mára kézzel fogható valóság vált, és külön öröm, hogy mindezt egy négylábú angyalnak köszönhetem, aki gyökeresen megváltoztatta, teljessé tette az életemet.