Együttműködések

Együtt az állatvédelemért

Van néhány nonprofit szervezet és egyesület, akikkel szoros kapcsolatban vagyunk. Ezek egyike az Eszkuláp Állatvédő Egyesület, akik megmentették a kiskutyám életét, és még számtalan más életet is. Teszik ezt fáradhatatlanul, évek óta, nap mint nap, és ezért óriási tisztelettel vagyunk irántuk, nem lehetünk elég hálásak a munkájukért. 2021 szeptemberében éppen ezért nekik gyűjtöttünk, minden rendelés után 500 Ft-ot adományozunk, illetve minden egyes nyakörvrendelés után készült egy ajándék nyakörv egy menhelyi kutyusnak. Tudom, hogy ez nem nagy dolog, de közösségépítő erejűnek érzem, hogy együtt tudtunk adni, hiszen ez nélkületek, a vásárlók nélkül nem sikerülhetett volna. 2022-ben egészen biztosan szervezünk még hasonló akciókat, amelyekről hírt is fogunk adni mind a közösségi oldalainkon, mind itt, ezen a felületen.

Az Eszkuláp Egyesületről röviden

Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület 2016-ban alakult, de alapító tagjai hosszú állatvédelmi tapasztalattal bíró emberek, céljuk elsődlegesen a gazdikeresésben kisebb eséllyel rendelkező, rehabilitációra szoruló, illetve az idősebb kutyák mentése. Menhelyeik Mányban vannak, ott két kisebb kapacitású menhelyet üzemeltetnek, ezen túl védenceiket kutyapanziókban, és ideiglenes befogadóknál helyezik el, így mindenkit örömmel fogadnak, aki egy-egy rászoruló kutya számára átmeneti otthont tud biztosítani. Az egyesület névadója Eszkuláp, egy kerekesszékes tacskó keverék kan, aki sajnos már nem él, de akinek vitalitása, életigenlése és lehetetlent nem ismerő jelleme jól szimbolizálja azt a mentési módot, amelyben a csapat dolgozik.

A ZöldEb Egyesülettel a véletlen sodort össze minket, de kimondhatatlan szerencsének érezzük, hogy megismerhettük őket. A lelkes önkéntesek csapata azon dolgozik teljes erőbedobással, hogy edukálják a városi kutyatartókat, felhívják a figyelmet a kutyás és nemkutyás társadalom problémamentes együttélésének lehetőségeire. Számos rendezvényt szerveznek Budapesten, amelyekre a FluffyDog Design is rendszeresen meghívást kap, amiért nagyon hálásak vagyunk. 

A ZöldEb Egyesületről röviden

Egy civil összefogás gyümölcseként született meg a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület.

A ZöldEb célja a kutyatartók érdekeinek védelme, a felelős kutyatartás népszerűsítése. A városi kutyások érdekeinek védelme. Olyan hosszú távú partneri kapcsolat kialakítása az önkormányzatokkal, fenntartókkal, mely a területükön élő kutyások életét megkönnyíti.

A ZöldEb missziója: 

A ZöldEb célkitűzése egy közösség, ahol megismerheti mindenki a kutyások jogait, felhívja a figyelmet a felelős kutyatartás kötelezettségeire. Megteremti a kapcsolattartást minden olyan társadalmi és civil szervezettel, amely tevékenysége a kutyázáshoz bármilyen módon kapcsolódik. Illetve csatornát hoz létre minden olyan hivatalos szervvel, amelyek tervezői, döntéshozói és végrehajtói jogkörrel bírnak a kutyázást érintő bármely kérdésben.